Προορισμός Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί ίσως την πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου και έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για όλες τις αυθόρμητες και μη εξορμήσεις από την Αθήνα και την Πελοπόννησο για όλες τις εποχές του χρόνου. Στην αρχαιότητα το Ναύπλιο ήταν γνωστό ως Ναυπλία. Κτίστηκε από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα, ο οποίος ήταν προστάτης του Ναυπλίου. Θεμελιωτής του Ναυπλίου (ναυτική πόλη) φέρεται ο ομώνυμος μυθικός ήρωας, πατέρας του Παλαμήδη. Κατά τη Μυκηναϊκή εποχή, η πόλη υπήρξε ισχυρό ναυτικό κράτος με τείχος στο βράχο της Ακροναυπλίας.

Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση 857 κατ’ άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα.

Ο πυρήνας της παλιάς πόλης απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, που είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι, το μικρό ξερονήσι με το ομώνυμο ενετικό φρούριο. Ο κεντρικός πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα γίνει σημείο αναφοράς σε κάθε περιήγησή σας στην παλιά πόλη, καθώς τη διασχίζει σχεδόν ολόκληρη και καταλήγει στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, το σημείο συνάντησης που θυμίζει έντονα ιταλική piazza. Τα σοκάκια γύρω από την πλατεία προσφέρονται για να… χαθείς: είναι γεμάτα τουρκικές κρήνες και χαμάμ ενθύμια της τουρκικής κυριαρχίας και ιστορικές εκκλησίες.
Κατά την παραμονή του όμως εκεί, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικές γεύσεις μιας νοστιμότατης κουζίνας, επιλέγοντας ανάμεσα σε πάρα πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια. Το καλό φαγητό στο Ναύπλιο είναι δεδομένο και θα ολοκληρώσει την ευχάριστη απόδρασή σας.